Menu

Hallo Limburg

De natuur in op de Sint Pietersberg

De zomervakantie is de uitgelezen periode om er met je hele gezin heerlijk op uit te trekken. En waar kun je dat beter doen dan in een van de natuurgebieden van Natuurmonumenten.

Op de Sint-Pietersberg aan de rand van Maastricht kun je dagelijks gebruik maken van een van de uitgezette wandel- of fietsroutes. Nog leuker is om deel te nemen aan een van de activiteiten die de boswachters organiseren, een zomerprogramma voor jong en oud.

Op de website van Natuurmonumenten/sintpietersberg vind je alle mogelijkheden.

- Op woensdag 29 juli organiseert Natuurmonumenten een kleine-beestjes-middag; een expeditie met de boswachter langs een aantal kleine-beestjes-hotspots geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
- Op woensdag 5 augustus kun je je aanmelden om braakballen te pluizen bij Fort Sint Pieter en op zoek te gaan naar de oehoe.
- Op zondag 16 augustus kun je mee op vlinderexcursie naar het Popelmondedal.
- Vanaf 22 augustus starten de excursies naar de oehoevallei.
Elke 3e vrijdag van de maand is er een spreekuur met de boswachter op Fort Sint Pieter.

Over de Sint-Pietersberg lopen een aantal wandel-, fiets- en MTB routes waar je dagelijks gebruik van kunt maken. Download de routeapp van Natuurmonumenten. Zo krijg je nog veel meer bijzondere aanvullende informatie tijdens je wandeling.

Of haal de uitgebreide gebiedsfolder met alle routes op bij de ticketshop van Maastricht Underground in Fort Sint Pieter. Ze zijn dagelijks geopend. In het weekend ontmoet je hier ook vrijwilligers van Natuurmonumenten die je de leukste weetjes over het gebied kunnen vertellen.

Via de website van Natuurmonumenten/sintpietersberg boek je via Tips de nieuwe gezinsspeurtocht Expeditie van OERRR. Met een plunjezak gevuld met spullen ontdek je samen met je gezin de natuur op de Sint-Pietersberg.