Menu

Hallo Limburg

Sjaasbergergank steun in barre tijden

Helaas dit jaar geen groot feest op de Sjaasberg bij Walem.

De persoonlijke veiligheid van onze bezoekers, medewerkers en vrijwilligers staan bij het bestuur van de Stichting Sjaasbergergank bovenaan. Daarom volgen wij de richtlijnen van het RIVM en de Gemeente Valkenburg aan de Geul. Alle vergunning plichtige evenementen zijn verboden tot 1 september 2020.

Maar, is het ontstaan van de Sjaasbergergank, juist niet dat ruim 300 jaar geleden, de mensen rondom Valkenburg op de laatste zondag van juni, naar de kluis op Sjaasberg kwamen om de vrome kluizenaar om raad te vragen voor hun ziektes en die van hun dieren.

Was het niet zo dat een bezoek aan de kluizenaar hun laatste strohalm was? Arnoldus Haesen bakte in 16e eeuw al broodjes voorzien van geneeskrachtige kruiden die het vee gezond hield.

Juist nu, in deze bizarre tijd, zou voor velen van ons een bezoek aan de openluchtmis bij de Kluis op zondag 28 juni 2020 een grote wens zijn om te bidden voor alle mensen die op dit moment druk bezig zijn om dit virus voor ons te overwinnen.

We willen vooral bidden voor dokters en verplegend personeel in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen, dat ze de moed en kracht behouden om door te vechten. We willen bidden voor de onderzoekers in de laboratoriums dat ze snel een vaccin vinden dat ons voor dit virus kan beschermen.

Kunnen de mensen niet naar de kluis op de Sjaasberg komen, dan moet de Sjaasberg maar naar de mensen komen!!!

En dit is tegenwoordig wel mogelijk. We hebben anno 2020 de mogelijkheden op opnames en uitzendingen te maken via TV en PC, en we hebben TV Valkenburg en haar vrijwilligers die dit kunnen en willen regelen.

De H. Mis vanaf de Sjaasberg zal op zondag 28 juni om 10.00 uur uitgezonden worden van uit de kapel van de kluis op de Sjaasberg. Pastoor Mol, van de H. Mauritius parochie uit Schin op Geul zal in de H. Mis voorgaan. Ons bestuurslid Jos Driessen zal hem hierbij assisteren. Een viertal muzikanten van Fanfare Sint Cornelius uit Schin op Geul zorgen voor sfeervolle muziek.

Op zondag 28 juni 2020 zal de H. Mis een drietal keren te zien zijn op TV Valkenburg. Via uw computer kunt u deze uitzendingen ook zien. Verder geeft uw PC en TV u de mogelijkheid om via het programma gemist op een later tijdstip de H. Mis te volgen.

Dit zijn de kanalen en providers waar men TV Valkenburg kan volgen.
Ziggo: digitaal kanaal 42
glasvezel KPN: kanaal 1437
XS4ALL: kanaal 1437
T-Mobile (voorheen Vodafone): kanaal 795
Website van TV Valkenburg