Menu

Hallo Limburg

Decathlon steunt Toer de Toon

De ziekte geeft zich niet gemakkelijk gewonnen. De medische wetenschap zet grote stappen en de ziekte is steeds beter te behandelen.

En toch hebben we als mens het gevoel met lege handen te staan, omdat er vaak te weinig tijd is om aandacht te besteden aan de mens achter de ziekte. Ook naasten, zoals partner of gezinsleden, ervaren te weinig ondersteuning vanuit de formele zorg.

Juist die rol neemt Toon Herman Huis Parkstad graag op zich. Het inloophuis is de ontmoetingsplek waar oprechte en positieve aandacht helpt bij het versterken van de veerkracht en zelfredzaamheid. We zeggen niet voor niks: Samen met ons kun je het weer alleen.

De ondersteuning van Toon Hermans Huis Parkstad is niet gericht op 'beter maken', maar juist op 'zich beter voelen'. Gezondheid is immers meer dan de afwezigheid van ziekte. Samen gezond bewegen is daarbij heel belangrijk. Het geeft energie en zorgt voor balans.

Decathlon Kerkrade streeft ernaar om sport voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Het laten genieten van het plezier en de gezondheidsvoordelen van sportieve activiteiten binnen het Toon Hermans Huis sluit volledig aan bij de kernwaarden van Decathlon Kerkrade.

Het zorgt voor een passend partnership met het Toon Hermans Huis Parkstad.

Jaarlijks vindt op tweede paasdag het benefiet(s)evenement Toer de Toon plaats. Recreatieve wielrenners maken van een rit door het Limburgse Heuvelland. Start en finish zijn bij het Toon Hermans Huis in het centrum van Heerlen. Vanaf 5 april 2021 is de Toer de Toon powered by Decathlon Kerkrade.

Op donderdag 3 september 2020 start de workshop Nordic Walking powered by Decathlon Kerkrade. Bij vrouwen die een operatie hebben gehad vanwege borstkanker heeft Nordic Walking een positief effect op de genezing en herstel van de schouderfunctie.

Deelnemers aan de workshop krijgen gedurende tien weken elke donderdag van 16:00 tot 17:00 uur een training Nordic Walking. De begeleiding is in handen van een oncologiefysiotherapeut en een psychosociaal therapeut van Fysio Polfermolen, beiden tevens erkende Nordic Walking instructeurs.

Meer informatie over deelname en inschrijving is te vinden op www.toonhermanshuisparkstad.nl/nordicwalking De ambitie is om in de toekomst als partners het aanbod van sportieve activiteiten uit te breiden.