Menu

Hallo Limburg

Gezellig drukte bij opening Aldi in 'LOON

Donderdagochtend 2 juli waren de eerste klanten al om 7.15 uur aanwezig voor de feestelijke opening van de vernieuwde ALDI-vestiging in 'LOON in Heerlen.

De officiele opening van de winkel werd gedaan door filiaalleider Mikey Veeger samen met wethouder De Beer van Economie, Arbeidsmarkt en Sport. Na het doorknippen van het blauwe lint stroomden de vele mensen - met gepaste afstand van elkaar - nieuwsgierig naar binnen en werden direct verrast door de geur van versgebakken broodjes.

Klanten waren zichtbaar tevreden met de nieuwe formule van de winkel. Het team werd veelvuldig gefeliciteerd. "Fantastische winkel!", werd door vele klanten gezegd. Binnen twee uur krasten 400 klanten prijzen als multi media pc's, robotstofzuigers tot de hoofdprijs van 250 euro.

De hele dag door bleven de mensen belangstellend de nieuwe ALDI bezoeken. In verband met de coronaregels ging iedereen met een winkelwagentje naar binnen. Ook werd gezorgd dat klanten bij het openkrassen van de loten voldoende afstand konden houden. De nieuwe opzet van de winkel was bij velen onderwerp van gesprek. Vooral de brede paden, de indeling van de winkel en de vele versproducten vielen erg in de smaak.

"Wat een mooie openingsdag! We hebben er met z'n allen heel hard voor gewerkt de afgelopen week. Iedereen hield zich ook prima aan de coronaregels. Het is ontzettend leuk om vele blije klanten te zien en positieve reacties te horen. Daar doe je het tenslotte voor", aldus de trotse filiaalleider Mikey Veeger.

In dit nieuwe filiaal ligt de nadruk op de presentatie van de vele verse producten zoals groente, fruit, brood, vlees en vis. De goed geteste producten, bekend als de 'Trots van Aldi', geven aan dat naast de voordeligste prijs ook goede kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Aldi heeft naast huismerken ook steeds meer bekende merkartikelen in het standaardassortiment. Merken als Heineken, Blue Band, Calve, Unox, Coca-Cola, Lays en Lipton Ice tea zijn standaard te koop.

Duurzaamheid is belangrijk voor Aldi. Steeds meer duurzaam geproduceerde producten zijn in het assortiment opgenomen. Voor de klanten die geen of minder vlees eten is er de nodige keuze uit vegetarische producten. Op dit moment zijn er meer dan 60 biologische producten verkrijgbaar en ook het aantal Fairtrade-producten groeit.

Het filiaal is zo duurzaam mogelijk gericht. Tijdens de verbouwing is gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. De koeling in het pand vindt plaats met het natuurlijk koudemiddel CO2 in plaats van schadelijke koudemiddelen. Alle binnen- en buitenverlichting is LED. Papier en folie worden 100% gerecycled.

Voor de deur van de nieuwe winkel in het shoppingcenter 'LOON aan de Apollolaan 22 te Heerlen kunnen klanten de eerste 75 minuten gratis parkeren. De openingstijden zijn op maandag tot en met zaterdag van 08.00-20.00 uur en op zondag van 09.00-18.00 uur.