Menu

Hallo Limburg

Kerkraadse bedrijven steunen arme gezinnen

Ondernemers uit Kerkrade hebben hun krachten gebundeld voor gratis maaltijd verspreiding in Kerkrade. Het initiatief is ontwikkeld om de bewoners van Kerkrade, die door Corona extra in de problemen zijn geraakt, te ondersteunen met gratis, verse maaltijden.

De initiatiefnemers zijn Slagerij Ritt, Eussi fruit, Jumbo Kerkrade-West en Eldee Pak Pak. De maaltijden worden samengesteld en verpakt door eerdergenoemden en thuisbezorgd door vrijwilligers van stichting De Positieve Stad. Verdere ondersteuning vindt plaats door de wijkteams van Samen Leven, welke samen met het netwerk aan maatschappelijke organisaties contact opnemen met bewoners, waarbij de hulp op dit moment hard nodig is.

Gezond blijven eten is van groot belang voor iedereen en zeker voor de mensen die het zwaar treft en wellicht geen financiele middelen hiervoor kunnen vrijmaken. Wekelijks worden de daarvoor in aanmerking komende bewoners van Kerkrade verrast met een uitgebreide culinaire maaltijd. Inmiddels zijn er reeds 200 maaltijden bezorgd! De initiatiefnemers zijn blij dat ze hun steentje kunnen bijdragen in de huidige crisis.