Menu

Hallo Limburg

Leer schilderen bij de Vrije Akademie

Altijd al eens willen leren tekenen of schilderen? Of liever uw hobby delen met anderen in plaats van alleen achter het schilderdoek? Of uw schildertechniek opfrissen en eens iets nieuws proberen?

Dan bent u bij de Vrije Akademie aan het juiste adres! Uw reis op het doek kan beginnen via onze 20 schildercursussen in Kerkrade

De Vrije Akademie biedt maar liefst 20 verschillende teken-en schildercursussen op onze locatie in de Elbereveldstraat 105 in Kerkrade. In deze cursussen kan iedereen die zin heeft om te leren tekenen en schilderen starten! U hoeft geen voorkennis te hebben of speciaal tekentalent om deel te nemen. `

Een groot deel van de deelnemers ontdekt op deze cursussen dat ze meer talent hebben dan ze denken. Er worden vaak na een aantal lessen al verrassende voorstellingen gemaakt. De kunstdocenten hebben jarenlange ervaring in het lesgeven en weten precies hoe zij u van alles kunnen leren. Een belangrijk uitgangspunt daarbij zijn uw individuele wensen. Of u nu gaat voor realistisch of abstract, portret of model, olieverf, acryl of pastel.

Voor iedere deelnemers is van alles mogelijk omdat u individueel wordt begeleid. De docent helpt ieder om de beurt individueel in een groep. U merkt dat naarmate de cursus vordert, u steeds meer leert. En mogelijk neemt u al na een cursus deel aan onze exposities met uw tekening of schilderij. De Vrije Akademie organiseert met regelmaat speciale exposities voor haar cursisten op mooie locaties.

In de cursus kunt u verschillende technieken en materialen leren kennen. Er is bijvoorbeeld aandacht voor materialen zoals houtskool, pastel, aquarelverf, inkt, acryl, olieverf (op waterbasis), werken met paletmes, glacerend schilderen, alla prima techniek en de collagetechniek. Er zijn speciale cursussen voor abstract schilderen met acryl, tekenen naar waarneming en thema's zoals portret en model.

We werken in Kerkrade met ervaren kunstenaars zoals Esther Bour, Wim Albrink, Fia Pinkers, Harry van der Aart en Ger Koks. De schildercursussen vinden zowel overdag als in de avonduren plaats. De cursussen zijn ook heel geschikt als u meer mensen wil leren kennen want er is altijd even tijd om samen te genieten van een kop koffie.

De prijzen zijn rond de 17,50 euro per les voor een les van 2,5 uur. Wij bieden cursussen met verschillend aantal lessen zoals 10, 15, 25 of 30 lessen. In verband met de corona-maatregelen vragen wij u nu wel eerst aan te melden voordat u een gratis proefles volgt via info@vazom.nl of via 045-7370302.

In verband met corona gaan een aantal cursussen door tot eind juli 2020. In september bieden wij een open dag om kennis te maken met de kunstenaars en de verschillende cursussen. U kunt alle informatie vinden op onze website www.vazom.nl of mailen naar info@vazom.nl of bellen naar 045-7370302.