Menu

Hallo Limburg

GV Balans volop actief tijdens corona

Gymnastiekvereniging BALANS uit Kerkrade timmert buiten aan de weg nu door corona het binnen sporten al heel lang niet mogelijk is.

Het buiten sporten is voor GV BALANS een ware uitkomst gebleken legt Vivian Reul uit, nadat door Corona op 12 maart alles werd stilgelegd.

Het vereiste omdenken en op een andere wijze lesgeven: van de ruim 450 leden zijn er ruim 300 ondergebracht bij de 3 voetbalverenigingen KVC ORANJE, VV CHEVREMONT en RKVV HAANRADE, waar wij veelvuldig gebruik maken van de voetbalvelden.

Een stevige logistieke planning, maar met veel energie wordt er nu aan diverse groepen les gegeven. Wij zijn de verenigingen die ons te hulp schoten ook super dankbaar dat ze bereid zijn geweest om hun accommodaties ter beschikking te stellen. Zonder hen was dit niet eens mogelijk geweest aangezien de regel in Kerkrade duidelijk was: sporten alleen op een afgesloten buitencomplex!

Juist nu is het belangrijk om te blijven bewegen. Kinderen moeten blijven sporten want het is gezond om te sporten en door te sporten blijf je gezond. Dit is onlosmakelijk met elkaar verbonden of je nu klein of groot bent, oud of jong ongeacht je niveau.

Plezier hebben bij het uitoefenen van de sport staat bij GV BALANS bovenaan naast het geven van verantwoorde lessen door gecertificeerde leiding en hulpleiding. Deze leiding heeft zich moeten verdiepen in het lesgeven op een voetbalveld maar met het belang van de leden voorop is dit gelukt.

Ook buiten kun je enorm veel doen. Wat we missen zijn natuurlijk onze toestellen; brug, rek, de vloer, de ringen, matten, de airtrack, de trampolines en onze balken.

De lessen voor ouder en kindgym (de peuters van 1,5 t/m 3 jaar) en onze kleuters hebben hier iets minder last van aangezien zij hier nog weinig gebruik van maken. Deze lessen volgen het Nijntje beweegdiploma principe en ook de KNGU is met leuke alternatieven gekomen die wij tijdens onze buitenlessen hebben ingezet om later af te sluiten met een echt buiten sport diploma.

De les voor onze kleuters loopt mee in deze zelfde lijn, alleen wordt er hier al zelfstandig gewerkt en zijn ouders niet aanwezig bij de les. Er worden stationnetjes gemaakt en er wordt gewisseld op signaal van de leidinggevende. Inmiddels zijn we zover dat de groepen ook buiten groeien en zijn zowel de kinderen als ook de ouders super enthousiast en heel blij met dit alternatief.

Met deze temperaturen is het zelfs zaak goed in te smeren en extra water mee te nemen. Heb je een peuter of een kleuter die niet stil kan zitten of juist extra gestimuleerd moet worden, onze lessen staat open voor proeflessen waarbij we alle regels en richtlijnen van RIVM in acht nemen. Je bent van harte welkom om een proefles uit te proberen!

Alle overige groepen van recreatie jongens en meisjes tot aan alle wedstrijdgroepen sporten intensief op eigen niveau en verbeteren hun conditie, lenigheid en kracht en we maken gebruik van turnelementen die de leden zelfstandig kunnen uitvoeren.

Onze grootste dilemma is de 1,5 meter afstand van leiding tot turn(st)er(s). Je kunt simpelweg op deze afstand niet helpen of vasthouden hoe graag je dit ook zou willen. Natuurlijk zijn er ook alternatieven als een muur of een hekwerk, maar een leidinggevende wil voornamelijk op een verantwoorde en correcte wijze helpen waarbij je iemand vasthoudt of begeleidt tijdens een oefening of turn-gerelateerd element.

Vaak is dit het kleine spreekwoordelijke steuntje in de rug dat iemand nodig heeft om verder te komen en te groeien in zijn ontwikkeling. Langzaamaan durven wij de blik weer naar binnen te richten en hopen wij als bestuur dat we met alle leden snel weer binnen mogen turnen. Daarnaast kunnen dan ook onze senioren, de fit+ groepen en G Gym weer mee ingeroosterd gaan worden.

Alles gaat stap voor stap, het binnen rooster is klaar en coronaproof gemaakt. Het zullen nog niet de gewenste aantal uren zijn die we gebruikelijk inzetten om op niveau te kunnen sporten maar elke stap is er een in de goede richting waarbij ook de gezondheid van al onze leden maar vooral ook onze eigen leiding voorop staat. Dit wordt in de snelheid al eens vergeten maar zonder enthousiaste leiding die gemotiveerd is om hier de schouders onder te willen zetten kun je als vereniging heel veel willen, maar kun je het niet omzetten in daden.

Wij zijn blij en trots dat wij zoveel leiding hebben die dit met hart en ziel in weer en wind voor onze vereniging doet! Kijk op onze website voor meer informatie of op onze facebook pagina; gymnastiek vereniging balans.

Wil je ook bij onze vereniging aansluiten, les komen geven of lid worden, dat kan neem dan contact op met onze secretaris en coordinator van het jonge kind: Mevrouw V.Reul-Augenbroe 045-5452758 of via v.reul@gvbalans.nl