Menu

Hallo Limburg

Orgelconcert in Laurentiuskerk Voerendaal

Op vrijdagavond 7 augustus om 20.00 uur vindt in de Laurentiuskerk van Voerendaal een orgelconcert plaats met vier organisten.

Anja Hendrikx, Rob Waltmans, Erika Tieleman en Frans Jespers vertolken samen een uur muziek. Er klinken vrolijke muziekstukken van Jean Francois Dandrieu, Jan Seevens en Ad Wammes. De toegang is gratis, maar een vrije gave wordt op prijs gesteld.

Dit zou het laatste concert kunnen zijn voordat de kerk ingrijpend verbouwd gaat worden. Vanwege de maatregelen voor de gezondheid in verband met het coronavirus is aanmelden voor dit concert verplicht. U kunt hiervoor mailen naar jespe041@planet.nl of bellen naar (045 - 5752033 (Jespers-Tieleman). Er kunnen maximaal 100 luisteraars komen.

Dit concert van een uur komt in plaats van het traditionele Candlelightconcert, dat dit jaar niet door kan gaan vanwege alle maatregelen. Toch willen de vaste organisten uit de orgelkring graag samen optreden om het monumentale orgel van Voerendaal nog eens te presenteren. Het programma bevat tamelijk lichte muziek dat bij de zomeravond past, afwisselende en opgewekte stukken. Er zitten klassieke werken bij en hedendaagse muziek, en ook enkele stukken van de Heerlense componist Jan Seevens.

Orgelkring Voerendaal zit net als veel organisaties aan te kijken tegen veel beperkingen, maar met wat goede wil moet dit orgelconcert prima kunnen slagen.