Menu

Hallo Limburg

Sportpark Kaalheide bruist van de activiteiten

Tijdens de coronacrisis wordt er volop gesport in sportpark Kaalheide in Kerkrade. Vaste gebruiker atletiekvereniging Achilles-Top is van maandag tot en met donderdag op elke avond actief, alsmede op zaterdagmorgen.

Inmiddels is ook de activiteit 'sport overdag' op donderdagmorgen weer begonnen en zijn de activiteiten van de wandelaars eveneens weer van start gegaan. De jeugd tot en met elf jaar traint elke dinsdag en donderdag van 17.30-18.30 uur, gevolgd door de oudere jeugd vanaf 18.45 uur. De lange afstandslopers en recreanten trainen elke maandag en woensdag van 18.30-20.00 uur en op zaterdagmorgen.

Omdat de binnensportverenigingen tot 1 september niet in de hal mogen trainen, is in overleg met de gemeente Kerkrade besloten dat enkele verenigingen gebruik kunnen maken van het bijveld aan het eind van de parkeerplaats, achter het kerkhof. De gemeente heeft het terrein een extra onderhoudsbeurt gegeven.

Volleybalvereniging Furos maakt op dinsdag- en vrijdagavond gebruik van deze accommodatie. Badmintonvereniging BKC '67 is op donderdagavond actief en de vereniging Kong Fu op zaterdagmorgen. De jeugd van Roda JC is op dit moment niet actief in het sportpark. Ondanks alle maatregelen die genomen worden om het coronavirus te bestrijden, bruist de sport in sportpark Kaalheide.