Menu

Hallo Limburg

De Laatste Dans van Frans Pollux

Waargebeurde podcastserie van Frans Pollux over een verdwenen man uit Roermond Vanaf 5 juni via www.nporadio1.nl/podcasts/de-laatste-dans.

In de zevendelige podcast De Laatste Dans gaat muzikant, schrijver en presentator Frans Pollux op zoek naar Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van een Roermonds cafe. Zeven jaar geleden vertrok Uwe om te sterven, na een laatste dans op een liedje van Pollux. Maar is Uwe wel echt dood?

Op een avond in 2013 onthult Uwe aan de andere stamgasten in het cafe dat hij niet lang meer te leven heeft: hij heeft longkanker. Hij kondigt aan zijn laatste weken door te willen brengen op een eiland in de zon. Huilend zamelen de geschokte aanwezigen geld in voor Uwe's reis en samen dansen ze nog een laatste keer op zijn lievelingsliedje. Daarna vertrekt Uwe voorgoed, een enkeltje richting het einde.

Als Pollux jaren later van de kastelein van het cafe hoort dat zijn liedje de herinnering aan Uwe levend houdt, besluit hij op onderzoek uit te gaan. Ging Uwe wel dood? Of leeft hij nog? In zeven bloedstollende afleveringen legt Pollux bloot wat Uwe verborgen had willen houden.